Ook in 2017 organiseert de Vereniging voor de Nova Scotia Duck Tolling Retriever dit jaar een Kampioensclubmatch. In 2017 wordt terug gekeerd naar het prachtige terrein van de Apeldoornse Kynologen Club en zal worden gehouden op zaterdag 20 mei 2017. Om deel te nemen aan dit evenement hoeft u geen lid te zijn van onze vereniging. Zolang uw Toller een bij de Raad van Beheer geregistreerde stamboom heeft, bent u van harte welkom om in te schrijven aan dit evenement. Ervaring in het showen is niet vereist. Wel raden wij u aan om enkele ringtrainingen bij een kynologenclub of hondenschool te volgen. De Kampioensclubmatch zal hopelijk een druk bezochte dag worden die u eigenlijk niet mag missen. Er zijn veel nieuwe en oude bekenden. Vaak treft u ook de familie aan van uw Toller(s). Leuk dus om bijv. de nestgenoten weer eens te zien.

De inschrijving voor de Kampioensclubmatch is gesloten!

Deelname
Voorwaarde voor inschrijving is, dat uw Toller een bij de Raad van Beheer geregistreerde stamboom heeft. Woont u in het buitenland, dan dient de de hond bij de officiële instantie op dit gebied in uw land een stamboom geregistreerd te hebben. De zeer jonge Tollers (vanaf 8 weken) die hun stamboom nog niet hebben ontvangen kunnen het stamboomnummer opvragen bij hun fokker. De klasse-indeling staat in de tabel weergegeven. Een hond kan maar één keer in de "basisklasses" mee doen. Daarnaast kan een hond vervolgens nog wel in de aanvullende klasses zoals Junior Handling, Koppelklasse e.d. meedoen (zie het inschrijfformulier voor alle klasses). Ook hiervoor dient de hond vooraf te worden ingeschreven via het inschrijfformulier.

 

Ook voor niet-leden!
Ook personen die geen lid zijn van onze vereniging zijn welkom om deel te nemen aan de Kampioensclubmatch. 

 

Maximaal aantal deelnemers!
Er geldt een maximaal aantal deelnemers. Wanneer het aantal van 140 deelnemers (verdeeld over 70 reuen en 70 teven in de "basisklasses") voor de uiterste inschrijfdatum is bereikt, zal de inschrijving gesloten worden. U kunt zich dan niet meer inschrijven! Wees daarom snel met uw aanmelding!

 

Een leuke dag uit!
Naast het keuren zijn er ook diverse standjes waar honden artikelen verkrijgbaar zijn en wat dacht u van een loterij waar hele leuke (Toller)dingen te winnen zijn?! Ook dit jaar weer de felbegeerde Tinnen Toller!

Een impressie van de Kampioensclubmatch van voorgaande jaren kunt u elders op deze site lezen en zien.

Tips
Wat is handig om op de dag zelf mee te nemen?

  • dierenpaspoort (verplicht voor deelnemers en bezoekers met honden - geldt voor alle honden!)
  • een veiligheidsspeld om uw loopnummer op te spelden
  • kam en borstel (voor de hond)
  • poepzakjes (we verwachten van u dat u de "ongelukjes" van uw hond opruimt, laat uw Toller voor het betreden van het terrein en in de pauze goed uit!!!)
  • een drinkbak en eventueel voer
  • een stoeltje
  • een tent, paraplu of parasol om uw Toller uit de zon of regen te houden
  • eventueel een showlijntje om uw hond op zijn best te laten zien
  • en natuurlijk.... uw Toller

Zorg dat uw hond netjes geborsteld, geknipt en/of gewassen is. Denk ook aan het overtollige haar op voeten en oren. Neem het inentingsboekje van uw hond mee. Meld u op de dag zelf meteen bij het secretariaat om uw nummer en catalogus op te halen.

Honden dienen op het gehele terrein te allen tijde aangelijnd te zijn!

 

Komen kijken?
Honden van deelnemers en bezoekers die niet ingeschreven zijn voor de Kampioensclubmatch zijn ook toegestaan, mits zij voldoende geënt zijn en op verzoek het dierenpaspoort kunnen tonen. 


BELANGRIJK
De inschrijving sluit op 30 april 2017. U ontvangt een bevestiging als u per email ingeschreven hebt. De keuringen beginnen om 09:30 uur uur. KOM VOORAL OP TIJD! Let zelf op wanneer u aan de beurt bent in de ring. Uw nummer wordt NIET omgeroepen als u niet op tijd aanwezig bent bij de ring!


Tot slot nog even een aantal dingen op een rijtje...

Wanneer? Zaterdag, 20 mei 2017

Waar? Apeldoornse Kynologenclub, Polderweg 5, 7327 GX te Apeldoorn.

Terrein open vanaf 08:30 uur
Start keuringen: 09:30 uur

Wat is er voor de "innerlijke" mens?

Er is van alles verkrijgbaar, zowel warme als koude hapjes.

 

Inschrijven?

De inschrijving voor de Kampioensclubmatch is gesloten!

 

Vragen?
Neem dan contact op met het wedstrijdsecretariaat via het contactformulier.