Uitbreiding FokAdviesCommissie gezocht

De Vereniging voor de Nova Scotia Duck Tolling Retriever zoekt uitbreiding van haar FokAdviesCommissie (FAC). De FAC staat onder leiding van een vertegenwoordiger vanuit het bestuur die tevens als voorzitter van de FAC fungeert. Leden van de FAC dienen als lid van onze vereniging geregistreerd te zijn. Voor deze Fokadviescommissie worden personen gezocht met goede inhoudelijke kennis van het Tollerras die o.a.:

  • Het bestuur en leden kunnen adviseren bij zaken als bijvoorbeeld fokbeleid;
  • Fokaanvragen beoordeelt en verwerkt;
  • Inteeltpercentages kan bepalen mbv een ons daartoe ter beschikking stand programma;
  • Medewerking verleent aan ons jaarlijks terugkerend Tollerfestival;
  • Advies kan geven aan fokkers;
  • Bijeenkomsten kunnen en willen organiseren voor fokkers en andere geïnteresseerde leden;
  • Informatie en kennis vergaren en delen met leden, fokkers en anders geïnteresseerden;
  • Onze database vullen en bijwerken met diverse uitslagen zoals gezondheidsuitslagen, maar ook andere gegevens zoals bijvoorbeeld behaalde kampioenstitels.

Heeft u interesse om zitting te nemen in de FAC van onze vereniging of wilt u hier meer informatie over? Neemt u dan contact op met onze FAC via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De voorzitter van de FAC (Annette Kers) zal dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Versterking bestuursleden gezocht

logo vernsdtrHet bestuur van de Vereniging voor de Nova Scotia Duck Tolling Retriever kan, conform onze statuten en huishoudelijk reglement, uit maximaal 9 leden bestaan. Vanwege toenemende werkdruk op uit te voeren zaken, wil het bestuur dan ook graag uitbreiden naar dat maximale aantal. Op dit moment kunnen wij daarom het bestuur met nog een tweetal leden uitbreiden. Leden van de vereniging die interesse in een bestuursfunctie hebben en dit binnen de vereniging ambiëren, worden verzocht zich kandidaat te stellen door een bericht aan het secretariaat (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) te zenden. U wordt dan nader geïnformeerd over de gang van zaken in deze. Bij gebleken geschiktheid wordt u eerst aangesteld als aspirant bestuurslid. Bij de eerstvolgende Algemene Vergadering zult u daarna door het bestuur als nieuw bestuurslid worden voorgedragen en dient de vergadering daarmee akkoord te gaan.  

Marktplaatsadvertentie

ADVERTENTIE MARKTPLAATS MET NAAM TOLLERVERENIGING
Op Marktplaatst staat momenteel een advertentie voor Tollerpups (zie onder). Hierin wordt de volgende tekst gebruikt: "Vader en beide moeders voldoen aan de fokeisen van de Tollervereniging." Dit wekt (ons inziens) de indruk dat men lid is van de Tollervereniging, hetgeen naar onze gegevens niet het geval is (wij hebben geen leden in Heesch wonend). De adverteerder is gevraagd deze tekst onmiddellijk te verwijderen, gezien dit (ons inziens) een valse indruk wekt. Ook de beheerders van MP zijn door ons op de hoogte gesteld.

VvdNSDTR lid bij de Raad van Beheer

logo rvbGoed nieuws: Woensdag 21 oktober 2015 mocht de Vereniging voor de Nova Scotia Duck Tolling Retriever bericht vanuit de Raad van Beheer ontvangen dat wij nu per direct ingaande lid zijn bij de Raad van Beheer! Alle inspanningen over en weer gedurende een lange tijd hebben nu dan toch de gehoopte vruchten afgeworpen. In Nova News Magazine nummer 4 zullen wij uitgebreider op dit feit terug komen (nummer 3 is helaas niet mogelijk omdat deze momenteel ter perse is en binnenkort bij u bezorgd zal worden). De leden zijn inmiddels via een extra nieuwsbulletin op de hoogte gebracht (heeft u deze niet ontvangen als lid, dan kan deze nog in de "lijn" zitten).

VFR en Statuten online

Vanaf vandaag zijn de Statuten en het Verenigingsfokreglement (VFR) ook via de website te downloaden in PDF formaat. Deze documenten kan je lezen via (o.a.) het programma Adobe Reader van Adobe.com. Beide documenten zijn te vinden onder de menukeuze "Vereniging" terwijl het VFR eveneens onder de keuze "Fokkers" is terug te vinden.