Wellicht een pagina om bij uw favorieten op te slaan: NU.nl heeft een pagina met meldingen over blauwalg. Zeker in deze tijd van het jaar dus een goede keuze om regelmatig even te bezoeken voor het laatste nieuws op dit gebied zodat u en uw Toller(s) niet onnodig risico lopen. Klik hier voor de blauwalgpagina!

De zomer komt er aan en dus zoekt menigeen weer naar plekken waar de hond welkom is. De Vereniging voor de Nova Scotia Duck Tolling Retriever gaat daarom aan de slag met een overzicht waar u snel kunt nagaan of uw strandbestemming ook voor uw Toller leuk genoeg is. Heeft u eventuele aanvullingen, dan kunt u deze aan onze webmaster zenden.

Het ZEESTRANDEN overzicht zal uiteindelijk een overzicht van de Wadden, Noord en Zuid Holland en Zeeland moeten weergeven. Ook hebben we een aantal stranden in België opgenomen.

Denkt u altijd aan het feit dat bijna overal ook op het strand een opruimplicht geldt. Er zijn zelfs gemeenten die u verplichten een opruimzakje bij u te dragen. U kunt al een boete krijgen als u die niet kunt tonen! Controleer verder altijd de borden met richtlijnen voordat u het strand betreedt. Onze gegevens zijn gedateerd uit april 2014 en regels kunnen altijd veranderen!

DISCLAIMER
U kunt de Vereniging voor de Nova Scotia Duck Tolling Retriever niet aansprakelijk stellen voor eventuele fouten of opgetreden wijzigingen in onderstaand overzicht. U bent altijd zelf verantwoordelijk voor controle van juistheid van deze gegevens.

 

Maak uw keuze hieronder:

 

Uw aanvullingen zijn altijd welkom!

Een medicijn dat vrij verkrijgbaar is via internet is niet per definitie onschadelijk, waarschuwt de Koninklijke Hondenbescherming. ‘Al kan die schijn wel gewekt worden’, aldus Just de Wit van de Koninklijke Hondenbescherming. Lees het gehele bericht op de website van de Koninklijke Hondenbescherming.

Zoals veel andere Tollereigenaren maakt u ongetwijfeld veel wandelingen met uw Toller(s). Lekker bezig zijn en/of genieten hoe de Toller zich vermaakt en de meest gekke capriolen uithaalt of weer eens zo’n heerlijk modderbad neemt.

Maar misschien vindt u het nóg leuker om met een groep(je) te wandelen. Daar hebben we natuurlijk onze vier wandelingen per jaar voor, maar u heeft vast wel behoefte aan meer groepswandelingen. Maar hoe maak je nu gemakkelijk en snel contact met anderen en hoe kan je dat nou makkelijk plannen?

Welnu, dat kunt u prima zelf regelen met een leuke app voor uw mobiel en/of tablet want via de website DoggyDating.com kunt u een gratis app hiervoor downloaden. En we kunnen u zeggen dat er best al wat tollereigenaren aangemeld zijn, dus de moeite waard om ook deze app te downloaden en te gebruiken.

Heeft u het geïnstalleerd, dan kunt u vrij gemakkelijk nieuwe vrienden toevoegen/uitnodigen. Het gaat te ver om de app tot in detail hier te beschrijven maar nieuwe Toller-vrienden vinden gaat heel gemakkelijk via deze stappen (aannemende dat u zich dus aangemeld heeft bij de app):

  • Open de app en tik op “vrienden” boven in het scherm;
  • Tik nu op de knop “openbare profielen”. U ziet dan een lijst van eigenaren (alle rassen);
  • Tik onder in beeld op “Filter aanpassen” en selecteer bij het ras de Nova Scotia Duck Tolling Retriever door onder in beeld door de lijst te scrollen. Staat het ras geselecteerd, tik dan op “Gereed”;
  • Tik daarna op “Profielen zoeken” en als het goed is ziet u nu alleen de eigenaren van een Toller;
  • Tik nu op het > teken naast de naam en tik op “Uitnodigen”;
  • Tenslotte is het nu wachten op de acceptatie door de persoon die u zojuist heeft uitgenodigd.

Op de site van DoggyDating.com staat verder ook nog een korte uitleg.

Veel plezier en succes en wie weet tot in de app!

Evert Kipp